Ga naar de inhoud

Het koor

Het koor
Dirigente
repetiteis
Optredens

Het koor beschikt over een uitgebreid en afwisselend repertoire dit brede scala aan verschillende liederen maakt het koor geschikt voor optredens in theater of meewerken aan festivals, maar net zo geschikt voor een optreden in een dorpshuis of verzorgingshuis ! Tijdens optredens in zorginstellingen kunnen ook bewoners meezingen met de liedjes van vroeger.....
Tijdens de repetitieavond en optredens worden we begeleid door 1 accordeonist en 1 gitariste en piano. Bij de optredens bestaat het combo afwisselend uit : Accordeon, gitaar, percussie, of keyboard.

Meer dan een halve eeuw geleden werd Sietske geboren in het muzikale gezin van Jelle Hoogterp te Berlikum.
Op negenjarige leeftijd kreeg ze haar eerste muzieklessen en speelde al vroeg op de althoorn, daar kwam de bugel bij en later ook nog de trompet.
Alles was muziek, zij beleefde er veel plezier aan en ging een dirigentenopleiding volgen.
Al op 21 jarige leeftijd werd zij dirigente van haar eerste koor, een gemengd koor in Hallum.
Inmiddels 35 jaar dirigente
.
Een uitdaging zijn de concoursen, waar ze vele eerste prijzen in de wacht heeft
gesleept.


Noaten op 'e Sang repeteert eens per week in de prachtige zaal van de Lantearne in Surhuisterveen. Na het oefenen wordt er nog even gezellig genoten van een hapje en een drankje.

In de meer dan twintig jaar van haar bestaan heeft het koor verschillende keren opgetreden, o.a. op festivals in Drachten, Drogeham en Eastermar, samen met Adri de Boer in verzorgingstehuizen en elk jaar ons eigen kerstconcert.

Noaten op 'e Sang is een fleurige groep vrouwen in  wit met rood of zwart met rood die met enthousiasme het publiek een plezierig uurtje wil laten beleven.

Terug naar de inhoud