Ga naar de inhoud

Verslagen

Optredens

Maandagavond 19 december 2022  Meckama State.
Een ieder die zingt bij een koor doet dat omdat je zingen leuk vindt en ook al ben je niet zo goed als je solo zingt, samen klinkt het altijd beter. En als er dan ook nog eens een optreden is in een verzorgingshuis, dan is dat helemaal bijzonder. Oudere mensen houden van muziek, meestal herinneren ze zich de liedjes van vroeger nog goed en wordt er meegezongen..
Zo ook op deze maandagavond in Kollum.
Onze dirigente Sietske Smit, heeft een mooi programma gemaakt, met liedjes die het koor zingt, maar toch wel met een bekende melodie bv the gospel: ‘All night all day’, en ‘Go tell it on the mountain’, en het Friese; ‘mear nog as de beam’.
Ook zitten er veel samenzang liedjes in het programma. Bv: Gloria in excelsis deo’,  ‘midden in de winternacht’, ‘nu zijt wellekome’, en natuurlijk het al meer dan 200 jaar oude: ‘stille nacht’. Het lied wat in meer dan 140 talen is vertaald. Het spreekt de mensen zeer aan.
Ook zingen we ‘Widze sankje’, dit is een slaapliedje/ lullaby. Vertaald door ons eigen Jantine Wiersma, van oorsprong is het een pools liedje. Het 2de couplet gaat als volgt:

Do leaf lyts berntsje fan my, kinst dyn eagjes ticht dwaan
Do leaf lyts berntsje fan my, dy rêstich deljaan
Ik pas op dy mei de ingels, gûl no mar net mear
Ik hâld sa folle fan dy, sa lyts en tear
Het is een prachtig teer en rustig lied, waarvan in ieder geval 1 iemand in het publiek zichtbaar geroerd was en zei: “wat is dit moai”!
Het was een mooie avond, waarbij ook ons combo zich weer van haar beste kant liet zien, en  Wander van Duin was deze avond ook weer aanwezig om ons mede te begeleiden met zijn contra bas.
We nemen afscheid van Meckama State met een tot ziens, fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Als dan ook nog een bewoonster zegt: “jullie mogen weleens weer komen zingen”, is dat een heel fijn compliment.

Noaten op 'e sang na Kerstconcert met de pet rond voor Oekraïne

 Zaterdagmiddag 17 december, na 2 jaar geen kerstconcert te hebben gegeven hebben we als vrouwenkoor Noaten op e sang er weer heel veel zin in. We waren weer van harte welkom in het kerkgebouw de Regenboog in Surhuisterveen.
 
Er zullen oude kerstliederen ten gehore worden gebracht, die het publiek mee kan zingen, maar ook Engelse nummers en zelfs een Frans nummer.
 
Tiny van den Brink onze voorzitter heet een ieder welkom, waarna Jantine Wiersma de liedjes aankondigt en er het nodige over vertelt.
 
Het klinkt prachtig in de kerk, door ons gezang, maar ook door de muzikanten. Ons vaste combo bestaande uit Welmoed, Wieke en Janny, en 2 gast muzikanten, Taekele Oevering en Wander van Duin.
 
We zingen bijna 5 kwartier, en bij het slot en dankwoord van Tiny vraagt ze het publiek tot een vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de kerk, voor Oekraïne dit is een actie van de Noordelijke dagbladen.
 
2 van onze leden staan bij de deuren met een collecte pet, we gaan letterlijk met de pet rond.
 
Later blijkt dat er door het publiek en de koorleden € 440, - is opgehaald. Het bestuur vult dit aan tot € 500, -
 
Wat een prachtig slot van een middag zingen in vrede en in een warme kerk.

Korenfestival Frisia Cantat Ameland 2022

“As moarns de sinne sa rozich glimket
 de dei is fris en jong”.

Wat een mooi begin van deze zaterdag de 8ste oktober.
 
Wij zijn onderweg naar Holwerd en onderweg zien we de zon over de landerijen opkomen, spontaan wordt een couplet van ‘it lied in my’ ingezet.
 
Ons enthousiaste bestuur heeft ons een tijd terug opgegeven voor Korenfestival  Frisia Cantat, dit wordt eens in de 2 jaar georganiseerd door de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangersbond) regio Noord. De plaats van happening is Ameland, in Nes, Hollum en Ballum hebben verschillende kerken hun deuren geopend voor de 40 verschillende koren die naar Ameland zijn afgereisd.
 
Een bus van Dalstra-reizen brengt ons naar de pier in Holwerd, we konden op verschillende plekken opstappen, het voelt als een schoolreisje. De overtocht verloopt voorspoedig en erg gezellig. Ons combo heeft haar eigen muziekinstrumenten mee alleen de keyboard/piano niet, die staat voor Rika klaar en te leen in de kerk.
 
Ons eerste optreden is om 12.00 uur in de Clemenskerk in Nes. Wat kunnen we toch prachtig zingen in de kerk! ‘De vlinders achterna’ en ‘skye boat song’ passeren o.a. de revue. Elk koor heeft 20 minuten de tijd om zich te presenteren. Een strak schema, maar dat moet ook wel natuurlijk. We eindigen dit eerste blokje met ‘I save the day’.
 
Na ons eerste optreden besluiten de meeste koorleden in de kerk te blijven om ook van andere koren te genieten. En als je dan van een toeschouwer hoort: “wat zingen jullie mooi, ik word er helemaal blij van”, dan weet je weer waarom optreden zo leuk is.
 
Om half 2 mogen we nogmaals optreden: we beginnen met 2 Friese nummers: ‘efkes fan it hiem of’, en : ‘it lied yn my’. Met het nummer ‘cotton fields’ krijgt onze dirigente ook de aanwezige toeschouwers aan het klappen en meezingen. We zingen 6 nummers en het laatste lied is een gouwe ouwe van John Denver ‘Country roads’.
 
 
Om net voor 2 uur zit ons optreden er op, er is nu gelegenheid om met de bus of met de fiets andere koren te gaan bekijken, of een terrasje te pakken. De extra afvaart van 18.00 uur is speciaal voor de koren in gezet, en de bus van Dalstra brengt ons weer naar huis.
 
Een erg leuke dag waar koren van allerlei pluimage aan deel hebben genomen. Voor herhaling vatbaar zou ik zo zeggen.
 

 
Korenfestival in Surhuisterveen 17 september 2022

Men kon er niet om heen, op meerdere toegangswegen naar Surhuisterveen en in diverse kranten en sociale media kwam je de aankondiging van het 7e korenfestival tegen.
 
Ook wij doen deze keer weer mee.
 
Ons koor treedt 3x op, 2 maal in de buurt van  Kolkzicht en 1x bij cafetaria het Hoekje. Ondanks de weersvoorspellingen hebben we er zin in en de rood/witte kleding die we aan hebben ziet er fleurig en vrolijk uit.
 
 
Om 13.00 uur beginnen we, de muzikanten hebben hun muziekinstrumenten aan gesloten en we passen met z’n allen net onder de grote partytent. We beginnen met een vrolijk lied van Dana winner, afgewisseld met een nummer van BZN, “the old calahan”, het aanwezige publiek kent deze gouwe ouwe en zingt gezellig mee.
 
Er valt zo nu en dan een bui, wat erg jammer is, maar we zingen verder met,  hoe toepasselijk: “Have you ever seen the rain”.
 
Ons tweede optreden is om 15.40.
 
We zetten in met een vrolijk lied, “Jambalya” van the Carpenters, ook komt Coton Fields voorbij, een fijn uptempo nummer wat we wel vaker zingen, en opnieuw een nummer van BZN wordt er gespeeld en gezongen: ”You’re my number one”.
 
Vlot daarna geven we ons laatste optreden, bij Het Hoekje.
 
De muzikanten nemen plaats en ook de koorleden hebben hun plekje weer ingenomen, microfoons worden aangezet, en op dat moment begint het weer te regenen, onze dirigente Sietske zet spontaan “ I’m singing in de rain” in, wat we allemaal mee gaan zingen. De sfeer zit er nog goed in en we zingen o.a. een mooi Fries lied: “Efkes fan it hiem of”, en ook: “Fries om utens “, en een lied wat meer recent is nl: “Roller Coaster”, van Dany Vera is ons 1 na laatste lied.
 
Het publiek wat er nog is, zingt het mee, en m.n. de kleinere kinderen dansen en bewegen op het ritme mee.  Onze afsluiter is: “Laat de zon in je hart”.  
 
 
Ondanks het wisselvallige weer, was het fijn om met elkaar te zingen en naar andere aanwezige koren te luisteren.  Hopelijk op naar volgend jaar, het 8e korenfestival, want het is altijd erg gezellig in Surhuisterveen. De thuisbasis van Noaten op’e sang.


Midzomerconcert 15 juni 2022

Het is meer dan 2 jaar geleden dat wij als koor een optreden hebben gegeven. De reden waarom zal u allen bekend zijn, het C-virus had ons in zijn macht.
 
Maar nu op deze mooie zomeravond, op een prachtige locatie, bij paviljoen MeM in Buitenpost, gaan we er weer voor.
 
Ook ons combo en dirigente Sietske Smit hebben er weer zin in.
 
Om half 8 gaan we los met ons midzomeravondconcert.  De tuin zit lekker vol met familie, vrienden en andere belangstellenden.
 
Na het welkomstwoord van onze voorzitter Tinie van de Brink, beginnen we te zingen met een Fries lied: ‘Efkes van het hiem of’. Andere liedjes volgen (o.a. van Dana Winner en BZN). Onze ladyspeakster Jantine Wiersma kondigt de liedjes aan en weet er nog het een en ander over te vertellen. De stemming komt er goed in.
 
Atje Lettinga en haar team verzorgen in de pauze de innerlijke mens. Het is een gezellige drukte op het terras en in de tuin.
 
Na de pauze beginnen we met: ‘have you ever seen the rain, van Creedance Clearwater Revival. En 1 van onze nieuwe nummers passeert de revue, we zingen het voor het eerst voor publiek: ‘Shallow ’van lady Gaga.
 
De tijd gaat snel en na een klein half uur zijn we al weer aan ons laatste nummer toe. Een vrolijke afsluiter en meezinger: ‘laat de zon in je hart’.
 
Veel mensen blijven nog even zitten met een drankje en praten nog even na. Veel positieve geluiden gehoord van het publiek
 
Omdat het onze laatste kooravond is voor de zomervakantie blijven de koorleden nog wat langer in het paviljoen, met een goed gevulde borrelplank en een drankje wordt het al snel gezellig.
 
Het organiserend team van ons koor bedankt Atje van paviljoen MeM voor de goede zorg/organisatie en rond 22.30 uur keert de rust weer op dit prachtige plekje bij buitenpost.

 Kerstconcert  NOATEN OP ‘E SANG  21 december 2019.
 
 
Een paar dagen voor Kerst ons traditionele Kerstoptreden in de Regenboogkerk in Surhuisterveen. Er is flink geoefend, vooral op diverse nieuwe liedjes, maar ook de al eerder gezongen kerstliederen moeten er weer “goed’ inzitten!!
 
Diverse extra oefenavonden voor koor en combo, naast de gewone woensdagavonden,  maakten het deze namiddag tot een waar genoegen om bij dit concert aanwezig te zijn!!! Wederom werden er al om 16.15u stoelen bijgezet, liturgieën waren op..zo rond de 225 aanwezigen in de zaal….bijna evenveel als het vorige jaar. Bij het opkomen van het koor werd: “A simple song of freedom” gezongen, gevolgd door een welkomstwoord van onze voorzitter, Rosa. Meegezongen kon worden met o.a Wintersfeer, Ding Dong , Stille Nacht en Gloria in excelsis Deo.  Hiernaast konden we o.a.luisteren ( en wij meezingen) met het spectaculaire Anthem of the World, Alles wat ademt (Rob de Nijs), Roller Coaster van Danny Vera , momenteel een enorme hit, You raise me up en Will the Circle. Stuk voor stuk prachtige liederen passend bij deze middag.
 
Na het slotwoord, het bedanken van het kostersechtpaar, het combo, dirigent Sietske, het koor en natuurlijk het in grote getale aanwezige publiek  verliet het koor de zaal met het lied: Love shine a light. Bij het verlaten van de kerk klonken rondom lovende woorden over het optreden…..
 
Met een goed gevoel kon het koor zich begeven naar Kolkzicht, al waar een koffietafel klaar stond voor de ruim 60 dames en 1 heer Harm)!! Het smaakte prima, en na het uitwisselen van de door een ieder meegebrachte kleine kerstattentie ging iedereen naar huis om op 8 januari 2020 weer aanwezig te zijn op de eerste repetitie in het nieuwe jaar.

Kerstconcert Suyderhuys op 11 dec.2019

“Noaten op ‘e Sang bracht verbinding tijdens prachtig kerstconcert voor de bewoners”.
Bovenstaande stond te lezen op Facebook bij een mooie foto van ons optreden; gedeeld door een medewerker.
Deze woensdagavond voor de verandering eens geen koorrepetitie maar een optreden in Surhuisterveen. Alle stoelen waren bezet toen we om kwart over 7 uit volle borst met “Wintersfeer “ het concert begonnen in de mooi versierde zaal . Ons hartverwarmende gezang bracht al snel een mooie blos op de wangen van dirigent en koorleden. Er ging zelfs iemand toe over om in haar hemd te zingen, zo werd later vernomen.
We zongen verder onze bekende kerstliederen voor - zoals o.a. Widzesankje en Mear noch as de beam- , en soms ook met de bewoners, zoals bv Stille nacht en Gloria in excelsis deo.
Hoewel twee muzikanten misten wegens ziekte, bracht het combo het er nog redelijk van af.
Bij “ “Alles wat ademt “ werden de drums zo enthousiast bespeeld dat er zelfs mensen wakker schrokken.

               

We sloten af met het luchtige “Love shine a light”, waarbij het publiek meezong en meeklapte. Hopelijk hebben we alvast wat licht gebracht in deze donkere dagen voor kerst. We deden het met plezier en kregen tot slot een “staande “ovatie!


Optreden in MECKAMA STATE te Kollum op 2 oktober 2019.

2 Weken na het Korenfestival alweer een optreden met ons koor. En dit maal ieder afgereisd naar Kollum. Voor een klein groepje een “thuiswedstrijd”, voor de rest een uitstapje op de vaste koor-oefenavond.
Om half 8 was de zaal mooi gevuld met bewoners, begeleiders en andere toehoorders.  Het voltallige combo was present, en het koor was ook goed vertegenwoordigd, ruim 40 zangeressen!! De rode meezingboeken uitgedeeld, Sietske  “paraat” en met Efkes fan t hiem werd de avond geopend. Voor de pauze nog samen met de zaal liedjes als; Sophietje, Que sera en Spiegelbeeld, en deze “oude” nummers werden erg goed meegezongen uit het boek. Na de pauze volgden nog; Frysk Hynder, Ritme van de regen en als ultieme uitsmijter Het Kleine Café!
Hiertussen zongen we eigen liederen zoals It lied yn my en Winkelje
Verder nog het gevoelige De Roas, Friese vertaling van the  Rose van o.a. Bette Midler en enkele Engelstalige songs.
Al met al een mooi mengelmoes van liederen. Meteen na het optreden hoorden we van diverse toehoorders dat men het een prachtig optreden vond met allemaal enthousiaste mensen. En alvast voor het volgend jaar wederom een keertje geboekt. Prima, toch!
Medewerkers van Meckama State, bedankt voor de uitnodiging, prima organisatie en de koffie/thee met koek in de pauze. Van ons optreden werd op RTVNOF en Kollumer Courant site melding gemaakt plus foto’s.
Kollum, tot volgend jaar!


Korenfestival Surhuisterveen  op 21 september 2019  : “Het is weer voorbij, die mooie zomer!”

Traditiegetrouw start ons nieuwe seizoen met optredens op het Korenfestival in Surhuisterveen. Deze keer onder perfecte weersomstandigheden. We zongen (voor het eerst) over de voorbije zomer, wat eind september een feit is,  maar aan de temperatuur afgelopen zaterdag was het niet te merken. Fantastisch! Maar liefst 3 keer verzorgde Noaten op ‘e Sang een blok met een zestal nummers, onder toenemende publieke belangstelling. Midden op de middag was het gezellig druk in Surhuisterveen; de terrasjes zaten vol!
Er gingen slechts enkele repetitieavonden vooraf aan dit eerste optreden, maar het ging goed, ook met de nieuwe nummers, zoals het eerder genoemde “ Het is weer voorbij die mooie zomer ” en “These boots are made for walking”. Dit laatste lied oogstte niet alleen succes door onze zang, maar ook door de danceact van een vijftal gelaarsde koorleden. Dat onze aandacht voor choreografie lonend is, merk je aan de reacties van het publiek bij nummers als : Winkelje en  Just an illusion. Ook de wat rustiger nummers zoals It liet yn my en Will the circle krijgen daardoor net iets extra’s.
De meezingers zoals Country roads, You are my sunshine , The old Callahan en  Cotton fields deden het zoals altijd weer  uitstekend.  Het optreden tijdens ons derde blok, van gastdirigent Rintsje  zorgde voor extra amusement bij koorleden, publiek en, niet in de laatste plaats, bij Rintsje zelf. Het typeert de losse, vrolijke sfeer van dit festival en van ons optreden.  
We kijken alvast uit naar volgend jaar.


Koffieconcert bij De Spitkeet Harkema op 19 mei 2019 om 14.00 uur.

Als laatste optreden van het seizoen, gaven we een openluchtconcert bij de Spitkeet, samen met brassband De Vriendschap uit Opende Groningen.
Beurtelings verzorgden brassband en koor een blok, zowel voor als na de pauze.  We sloten af met een gezamenlijk optreden, nl met  De Roas.
De opgestelde zitjes waren al gauw bezet, maar geen nood, in no time wisten de vrijwilligers extra zitplaatsen te creëren. Uiteindelijk belandden veel Noaten in het gras, als blommen tussen de klaprozen, lupines, zuring en boterbloemen, zich koesterend in de lentezon.
Hoewel niet ieder lid van de partij was, konden we onze nummers goed ten gehore brengen, mede dankzij de versterkers. We zongen natuurlijk onze concoursnummers, compleet met choreografie, en enkele gouwe ouwen, zoals Cotton fields, Country Roads en The Old Calahan, die altijd de handen op elkaar brengen. Ook het Fries om utens deed het goed, evenals het kleine café aan de haven.
Harkema beleefde deze middag ook een primeur: ons eerste optreden met You are my number one.
Het ging goed!  Het publiek genoot zichtbaar van de muziek , het meizonnetje en de gezelligheid.
Voor herhaling vatbaar, zo’n openlucht concert!


Concours deelname op 6 april 2019 in Joure.

Eindelijk is het dan zover: 6 april, de dag van het concours! Zou het net zo goed gaan als de vorige keer? 3 jaar geleden deden we mee en
wonnen meteen een eerste prijs.
Aan onze inzet zal het niet liggen. We oefenden intensief, wekenlang op de te zingen nummers.
Maar nu zijn we ingedeeld in een hogere klasse…
Deze B klasse bleek de zwaarste bezetting te hebben, zowel qua aantal deelnemers als aan de kwaliteit van de deelnemende koren.

Er bevonden zich gerenommeerde namen onder onze concurrenten.
Na wachten in de verschillende ruimtes, opgevuld met complimenten over elkaars outfit , kopjes koffie en stukjes appel, toiletbezoekjes en

natuurlijk de onvermijdelijke  peptalks, waren we om 15.15 uur aan de beurt.
We openden blok 2 en na een ordelijke opkomst zongen we in met Dabadabad….a! Daarna ter beoordeling aan vak- en

publieksjury  brachten we “Will the circle”. Werken loont, want we brachten het
er deze keer nagenoeg foutloos vanaf. Tot slot gingen we winkelen, compleet met rode boodschappentas. De reacties van het publiek
stemden ons hoopvol.
Voor een flinke groep dames werd dit winkelen niet afgesloten door’ Kofje mei gebak’, maar met een heerlijke Chinese ‘prak’.

Dit vonden we welverdiend!
Daarna  ging diezelfde groep nog de optredens in blok 3 bijwonen. Daarbij zaten prachtige optredens, waardoor onze euforie

enigszins getemperd werd.
Tegen 10 uur kwam de uitslag : onze 199 behaalde punten bleken goed voor een 2de prijs in de B categorie, waarmee we

ons plaatsten in het linker rijtje, met slecht 3 koren voor ons!
Nu uitkijken naar het juryrapport waarmee we weer ons voordeel kunnen doen voor een volgende keer.
Het was een mooie, muzikale dag.Optreden “Haersmahiem” Buitenpost

Binnen een jaar zijn we weer uitgenodigd voor een optreden in Haersmahiem te Buitenpost.
Deze keer op donderdagavond 21 maart 2019  om ongeveer een uur te zingen voor een groep vrijwilligers die binnen Haersmahiem actief zijn. Ongeveer 40 luisteraars/meezingers zat relaxed in de zaal na een gezamenlijke maaltijd, kopje koffie, kopje thee en wij konden om klokslag 20.00 u beginnen. Ons koor was aanwezig met een groot gedeelte van het combo en zo rond de 40 vrouwen. Als “binnenkomer” (natuurlijk!), “Wy binn’froulje ut de Walden”, gevolgd door meezingers als De Waldsang, You are my sunshine en Fries om utens. Maar ook onze eigen liedjes “Kleur Bekenne”en “Winkelje”. Op dit laatste lied is flink gestudeerd de laatste weken op de oefenavonden, want dit wordt gezongen op het Concours in Joure op 6 april a.s.
Dit keer geen pauze, en na ongeveer 15 liedjes het welbekende en de door iedereen meegezongen Café aan de Haven!
Al met al een leuk en geslaagd optreden van NOATEN OP E SANG,
En wellicht tot een volgende keer!!


Optreden Suyderhuys Surhuisterveen

Storm en regen op 9 februari 2019 Surhuisterveen ,  maar  …….Keep  on the sunny side ! “
Zaterdagmiddag verzorgden we voor de tweede keer dit seizoen een optreden in Het Suyderhuys . Blijkbaar was de eerste keer in goede aarde gevallen, want om 15.00 uur waren alle stoelen bezet en konden we openen met Wy binn’froulju ut de Walden.
Zo’n thuisoptreden vraagt natuurlijk ook om De Waldsang, en er was zelfs een  echt Feintsje fan it Fean in de zaal.
Er werd volop meegezongen, maar ook de niet – meezingers oogsten lof : Keep on the sunny side, The Roas etc.  Er klonk zelfs enkele keren luid en duidelijk -  tijdens het zingen- : “prachtig “en “skitterend “.
Bij zo’n stimulans, moest ons debuut van “Winkelje” ook wel goed gaan. Het  intensieve oefenen van de laatste weken was te horen!
Het publiek kon verder  nog genieten van een aan de barre weersomstandigheden aangepaste wandelclub, enkele danskoppels, een gedesillusioneerde “star “ en een playbackoptreden “fan frau Dalstra fan ‘e bussen “met live ondersteuning van het koor  tijdens het refrein : Hoe zou’t met Roza zijn? ‘.
Al met al vloog deze gezellige middag voorbij , was het half 5 en klonk onze uitsmijter : Dat kleine café aan de haven.
Tot de volgende keer!


Kooroptreden op zaterdag 26 januari 2019 in het Badhuis te Zwaagwesteinde.

Op een prachtige locatie, een grote zaal met toneel, dus ruim plek voor  koor en muzikanten traden we in Zwaagwesteinde/de Westereen aan voor ons eerste optreden van 2019.
Deze keer voor een groep cliënten van Thuiszorg het Friese Land, georganiseerd door de verzorging van TFL ( o.a. Tiny) in deze regio, met het doel een leuke gezellige middag verzorgen voor deze groep mensen.
En alles was aanwezig: genoeg verzorging voor de aanwezigen, koffie, thee, cake en later hapjes en drankjes en nog later soep en broodjes…en ook wij hadden niet te klagen!
Beginnen met de Wandelclub, en eigenlijk vaste prik, Wy binne froulje ut e Walden , gevolgd door nog 7 nummers tot de pauze.
Na thee/koffie met cake kwamen de Spaanse Schonen van het koor binnen onder het zingen van Viva Espana! Na het zingen van o.a. When I am sixty-four, ’t aloude en bekende Stekkie van de Fuchsia is
Geëindigd met Het kleine Café aan de Haven, wat ook weer goed werd meegezongen uit het rode boek door het publiek.
Rond 16.45 werden we bedankt voor ons optreden, het aanwezige publiek had genoten, bleven degenen die zich hadden opgegeven voor soep en broodjes, de rest ging haars weegs!!
Het volgende optreden staat al weer gepland voor zaterdag de 9e februari 2019 in het Suyderhuys te Surhuisterveen.


Jubileum Kerstconcert op 15 december 2018 in de Regenboog te Surhuisterveen

 “ I was singing with my sister “

Wat een feest : al zingend binnenkomen in zo’n feestelijk ingerichte en rijk gevulde kerk!
Wat een fans zijn er gekomen voor ons en onze gast Adri de Boer: de liturgieën waren al ver voor 16.00 uur op en er moesten  stoelen worden bijgezet.
Na het “Anthem of the world “stond het jubilerende koor  opgesteld en  kon een daverend applaus in ontvangst worden genomen .
Alle koorleden waren  in de rood-zwarte “pronk” en voorzien van een rode roos om het feestelijke karakter nog eens te onderstrepen; dus veel om te

zien en nog meer om naar te luisteren!
Op het programma deze middag een greep uit 20 jaar Noaten op ‘e sang : dus er worden oude en nieuwe nummers ten gehore gebracht.
Het gastoptreden van Adri de Boer was ook ter ere van dit 20 jarige jubileum , evenals de pauze met koffie, thee of glühwein.

En ook voor  de kinderen was er iets lekkers.
De samenzang van Adri met  Noaten op ‘e  sang bij “Fugel” en “Altyd underweis” behoorde tot de hoogtepunten van het concert.
Na de pauze en binnengekomen met “I like december “ was het tijd voor ons allernieuwste nummer.
“Will the circle “ ; uit het hoofd gezongen, vierstemmig en met choreografie!!
Aanvankelijk wat onzeker, maar gaandeweg met meer overtuiging zongen we over “zingen met onze zusters en onze beste vrienden “.

Dat is wat we allemaal met veel plezier doen, al 20 jaar lang en hopelijk nog veel langer.
In het slotwoord van onze voorzitter, waarin ze muzikanten ,gastzanger en het kostersechtpaar  bedankte, wist  ze toezeggingen te ontlokken

voor hernieuwde samenwerking in een volgend jaar.
Dirigente Sietske kreeg tot slot applaus van het publiek en alle koorleden ; nadat Roza haar had voorgesteld aan die 20 jaar nog eens 20 toe te voegen en ze antwoordde : eeeh, ……ja,dat
dogge we!

Kooroptreden op 21 november in Ureterp, DE LYTE.

Op woensdagavond met ruim 40 koorleden, 5 muzikanten en Sietske een optreden verzorgd in het Verzorgings huis De Lyte in Ureterp. Om 19.00 u stipt begonnen met “Wy binne froulje ut ‘e Walden”, altijd mooi om te zingen, gevolgd door liedjes uit het RODE BOEK afgewisseld met wat Friese, Engelse en ook nog een Frans liedje.
Na een korte pauze, met voor ons een kop thee of koffie en een koekje erbij, weer begonnen met Viva Espagna, waarbij onze eigen Spaanse Schonen weer door het publiek flaneerden. Er werd flink meegezongen en geklapt door het ongeveer 55 personen tellend publiek. De zaal zat lekker vol. Na nummers als  “You are my sunshine” en “Kleur Bekenne”, ogen tekort voor de toeschouwers om al die vrouwen te bekijken met gekleurde pruiken, besloten we ons optreden met “Het kleine café aan de Haven”, welke altijd goed aanslaat en flink wordt meegezongen door alle aanwezigen.
De gastvrouw van De Lyte bedankte ons voor het mooie optreden, en wij gaan ons de komende weken voorbereiden op het geven van ons jaarlijkse Kerstconcert in de Regenboogkerk op zaterdagmiddag 15 december 16.00 uur . Speciaal i.v.m. het 20 jarig bestaan van NOATEN op ‘e SANG.

“Ons” Korenfestival op 15 september 2018 in Surhuisterveen.

Alweer voor de 5de keer werd het Korenfestival in Surhuisterveen georganiseerd. Bij deze lustrum -editie waren de weergoden de organisatie  gunstig gezind: het nazomerse zonnetje scheen uitbundig.  
Nogal wat leden van ons koor droegen actief bij aan de organisatie en op deze dag waren er ook weer vrijwilligers van ons koor actief als tijdbewakers.
Noaten op ‘e sang zou  drie optredens van  20 minuten gaan verzorgen en natuurlijk meedoen aan de muzikale afsluiting waarbij 400 zangers o.l.v dirigent Oosterbaan, ondersteund door Blaast de bazuin en Marcel Smit met New York en You’l never walk alone.
Al na 2 repetitieavonden moesten we klaar zijn voor deze dag, en dat waren we!
Met Wy binn’ froulju ut de Walden hadden we een goed gekozen binnenkomer. Het publiek bij zo’n korenfestival wil blijkbaar niet alleen muziek horen maar ook iets zien, want  ons acteerwerk viel in goede aarde.
Ook de  acts bij  Just an illusion, en de choreografische moves bij It’s amazing en bij Mama mia werden  goed ontvangen.
Het brengen van nieuwe nummers als “The Old Calahan “en  “Fries om utens”  bracht eveneens veel zang – en luisterplezier; dus al met al kunnen we terugzien op een geslaagde dag!


Optreden Noaten op ‘e sang tijdens de Feanster Music Night  in de Flambou op 6 oktober 2018.

Vanwege de uitzonderlijk mooie en lange zomer , traden de artiesten van Noaten op ‘e sang nog maar eens op in het zomer tenue : rood-wit.
Te midden van Pop, rock, jazz , nederlandstalige muziek , Duitse schlagers en hoempapa, kon het in ruime getale gekomen publiek genieten van de  vrolijke songs die wij ten gehore brachten en bovenal : luidkeels meezingen.
We begonnen ons eerste blok met “Ik kom ut Fryslan”, wat niet beter had kunnen aansluiten op het uit volle borst gezongen Frysk Folksliet als opening van de avond.
Het nummer van BZN, “Just an illusion”, maar ook de songs “ Mother how are you today”   en
“ Country Roads”  waren een uitstekende keuze voor dit karaoke- gebeuren; het bleken echte meezingers!
Wat een belevenis deze avond. De zaal was uitverkocht  en  het publiek zeer enthousiast.
Het daverende applaus na ons tweede en laatste blok  deed ons goed.
Noaten op ‘e sang heeft in dit jubileumjaar haar visitekaartje afgegeven tijdens deze Feanster Music Night.
Voor herhaling vatbaar!

8 september 2018.  Optreden SUYDERHUYS  Surhuisterveen.

Op deze zonnige zaterdag in september gezellig zingen met ons koor in het dorp waar we ook elke woensdagavond oefenen in “Kolkzicht”.
Er waren nog diverse koorleden met vakantie of bezig met andere dingen, dus de groep “NOATEN OP ‘ E SANG” was dit keer present met 31 leden.
Aangevuld met muzikanten en Sietske, een mooi groepje op deze locatie. Jantien praatte de nummers aan mekaar, en
nadat “Wy binn’froulje ut ‘e Walden” als openingslied was gezongen, zaten er zo rond de 65 luisteraars, later toch wel meezingers in de zaal. De rode meezingboeken waren uitgedeeld , er werd goed meegezongen en  het eindlied “T’Kleine café aan de haven’, ging er weer in als koek!!
Het publiek, familie hiervan en begeleiders/verzorgers, was enthousiast, en
Dat maakt het voor ons ook leuk om te doen.
Ook hier werden we namens de activiteitenbegeleidster bedankt voor de komst en inzet. Voor ons is het erg leuk om te zingen voor een zaal vol mensen, die enthousiast meedoen, dus ook wij keerden huiswaarts met het gevoel van “Efkes fan ’t hiem of “ gezellig en leuk!!

6 juni 2018.  Optreden  HAERSMAHIEM  Buitenpost.

Rond de 40 toehoorders/meezingers hadden we bij ons optreden in Haersmahiem in Buitenpost. Ook ongeveer dit zelfde aantal koorleden waren aanwezig
op deze mooie, warme en gezellige “oefenavond”.
Vooraf eerst even lekker buiten op het terras zitten waar iedereen “binnendruppelde”, de meesten met auto, maar ook per fiets (Buitenposters en de Kollumers).

Na 1 nummer inzingen, om klokslag 19.00 uur van start met “Wy bin froulje ut de Walden”, hoe toepasselijk! Hierna “Efkes fan t hiem of”, waarover Roosje in de aankondiging zei:”Wij zijn vanavond even d”r helemaal uit, houden van zingen, maar ook U, die hier naar ons komen luisteren en kijken zijn ook “Efkes fan ’t hiem
of “.  8 liedjes voor de pauze, en 9 na de pauze met als laatste nummer “Het kleine café aan de haven”. Een gedeelte van het publiek dat ook diverse nummers uit
het rode boek had meegezongen, swingden nu mee. Een teken dat men het waardeerde. Na een bedankje voor het koor, de muzikanten en Sietske, werd er door
de activiteitenbegeleidster aangegeven dat we een beslist wel weer eens welkom waren. Wij stapten weer op onze fietsen richting Kollum of Buitenpost,
een ander gedeelte naar huis en een groep ging nog even nazitten in Kolzicht.


Berchhiem Burgum 31 maart 2018

Deze middag waren we op uitnodiging van Verpleeghuis/Verzorgingshuis de Friese Wouden-Berchhiem in Burgum te gast. In de grote zaal zongen we met veel
plez
ier ons repertoire:  
Nederlandstalige, Engelse en Friese liedjes. Voor de bewoners en gasten waren er mappen
waar we met z’n allen uit konden zingen. Liedjes als “de Wâldsang”, “Ritme van de regen”
en “Sophietje” werden naar hartenlust meegezongen! In de pauze kregen bewoners, gasten
én het koor thee en koffie. Daarna nog een spetterend optreden van drie flamingo-danseres-
sen en  uiteraard het lied over onze ‘soms’ grijze haren: wanneer gaan we kleur bekennen…
Een fleurige middag zowel voor de bewoners en gasten als het koor, combo en dirigente!
Noaten op ‘e Sang komt graag terug op deze mooie plek (die de laatste tijd flink uitgebreid is
……sommige koorleden konden hun auto niet meer terug vinden ).


Krystkonsert 16 desimber 2017

It jierlikse krystkonsert fan Noaten op ‘e Sang fûn wer plak yn de Regenboog-tsjerke yn Surhústerfean. In moaie lokaasje  foar koar en publyk!
De muzykkommisje hie in moai programma gearstald: û.o.  lieten dy’t it publyk ek meisjonge mocht, sa as Marije Maria en By the rivers of Babylon.
Fansels song it koar ek allinne moaie lieten: û.o. Mary’s boychild, Zoek vrede bij dit kind en Christmas in Killarney. Dit lêste liet wie nij foar it koar, mar it siet der goed yn en waard fleurich song.
Dit frouwekoar wurdt fantastysk begelied troch in grut kombo : twa akkordeonisten, twa gitaristen, in basgitarist, mondharmonika- en banjo-spiler, violist, pianist, djembee, slachwurk…..
En wa hâldt al dizze muzikanten en it koar yn’e stringen?  Dirigent Sietske Smid!  Altyd soarget se foar in muzikaal en goed gehiel.
Nei it konsert giene  koarleden, dirigent en muzikanten nei Kolkzicht om dêr meielkoar te iten en om elkoar alfêst goede krystdagen en in sûn 2018 ta te winskjen!


Optreden korenfestival te Surhuisterveen

Al een paar maanden geleden werd ons gevraagd of we aanwezig konden zijn op 16 september om weer deel te nemen aan het koren festival.
Uiteraard hebben we ons massaal opgegeven.
Sinds 4 jaar wordt dit jaarlijks georganiseerd door een 5 tal vrijwilligers.
Ook dit jaar waren we dus weer van de partij, we keken er met zijn allen naar uit want het is erg gezellig.
Op 30 augustus startten onze repetities al om beslagen ten ijs te komen.
Van ons koor hadden zich ook een 14 tal dames aangemeld om als locatie manager te fungeren bij de plaatsen waar gezongen zou gaan worden.
Dit omdat de klok in de gaten gehouden moest worden met de optredens, 20 minuten is 20 minuten ten slotte.
Maar liefst 18 koren uit alle windstreken kwamen Surhuisterveen bevolken met hun aanwezigheid en zongen uit volle borst en met veel plezier hun repertoire .
Tot de start om 13 uur waren de weergoden ons nog goedgezind en konden we buiten zijn zonder jas …. Maar een poos later had iedereen een paraplu op.
Wat een top publiek hebben we gehad, er werd overal met volle overgave gezongen en met name geluisterd, mensen waren aan het dansen met de paraplu op en genoten van alles.
Dankzij de buien kwam er kortsluiting in de geluidsapparatuur bij een van de optreed locaties en konden deze koren zingen in het Café van Kolkzicht.
Ook ons koor Noaten op e sang heeft het laatste optreden daar gedaan en iedereen in het café zong en deinde heerlijk mee.
Het afscheidslied wat normaal gesproken buiten gezongen wordt door alle koren werd nu in de zaal van Kolkzicht gezongen.
Al met al een mooie regenachtige dag maar het plezier van de koren en het publiek was er beslist niet minder om.
Op naar het volgende korenfestival 2018, dat belooft een spektakel te worden!


Popkorenfestival Niekerk   24 juni 2017

Na flink gerepeteerd te hebben togen we zaterdag 24 juni naar Niekerk.
Een gezellig festivalterrein was de entourage van een heel leuk festival. Erg goed georganiseerd.
Wij moesten optreden na Solid Sound uit Drachten en dat koor had wel erg hoge punten.
Maar ons koor deed het supergoed, we kregen een erg leuk jury commentaar en 22 punten.
Toen werd het luisteren naar de andere koren en lekkere snacks halen in de  eettentjes.
Na een korte pauze begon het tweede gedeelte om kwart voor 8.

Noaten op’e Sang wist het publiek volledig mee te nemen met hun liedjes.
Schitterende interactie met het publiek, met Viva Espagna, De wandelclub en Wil u een stekkie.
Groot succes en weer lovende woorden van de jury.
Dit leverde een prachtige 25 punten op, geweldig.
Uiteindelijk werden we zesde en we kunnen met veel plezier en tevredenheid terugkijken op een prachtige festivaldag en avond.SHANTYFESTIVAL 24 september 2016 in Drachten.

“Vandaag, oh vandaag, heb ik een goed gevoel “….

Zomaar een zin uit een van de liederen die Noaten op ‘e Sang ten gehore bracht. De woorden kwamen recht uit het hart : wat was het een stralende na-zomerdag om samen te zingen!
Ook het publiek kon deze woorden onderstrepen : in grote getale was men gekomen om te luisteren,
te kijken en mee te zingen.
Dat laatste deed  men volop met ons  recent ingestudeerde nummer “ Just an illusion “.
Ook  “Cotton fields” maakte de stemmen en de heupen los….
We deelden het podium op het Museumplein met de Peijesjongers wat een goede combinatie bleek door de afwisseling van blauw en mannelijk met rood-wit en vrouwelijk. Ook muzikaal en visueel wist Noaten op ‘e Song iets toe te voegen aan het festival.
Veel toehoorders bleven zitten om meerdere optredens van beide koren te beleven.
Mede dankzij de acts en choreografie bij nummers als “Kleur bekennen”, “De wandelclub” en ” It Liet yn my” oogstten we veel waardering.
Voor herhaling vatbaar!


Verslag Korendagfestival “Noaten op é Sang”
Surhuisterveen  op 17 september 2016


Met medewerking van Toneelvereniging “De Trochsetters” werd op 17 september jl. het Korenfestival Surhuisterveen voor de derde keer gehouden.
Er zijn 6 locaties waar 18 koren 2 x 20 minuten lang hun optreden lieten horen.
Om 14.20 uur hebben we ons 1e optreden gedaan voor de zaak van Rauwerda’s Vishandel.
Dit optreden werd zeer gewaardeerd door het grote aantal publiek want de reacties waren zéér positief.
Het lied waar we mee begonnen was: “When I was 64”. Er volgden nog 5 mooie liedjes o.a. “Efkes fan it hiem ôf.
Roos stelde de muzikanten- en natuurlijk onze dirigente -voor aan het publiek en kondigde de liedjes aan.
De Trochsetters waren ook aanwezig met de “Sexbommen”. Het werd daardoor een fleurig geheel.
Het 2e optreden werd gehouden op het podium voor Brasserie  “Kolkzicht”, waar wij iedere woensdagavond repeteren en ook na de repetitie even nazitten.
Hier was eveneens veel  publiek aanwezig. Er werd enthousiast gedanst door leden van ons koor.
Tinie en Hubertien haalden hiermee de voorpagina van “De Feanster”en zijn hierdoor nu “Bekende Feansters”
Om ca. 17.00 uur was er de samenzang met alle leden van de 18 koren welke opgetreden hadden.
Daarna werden de terrassen bezet en was het gezellig druk in de horeca.
Al met al was het een prachtige middag met heel mooi weer waar we met plezier aan terugdenken.
Ieder ging vrolijk huiswaarts.

Zangconcours Joure

Vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang wint een 1ste prijs tijdens Bondsconcours in Joure.
Op zaterdag 9 april jl. wist vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang uit Surhuisterveen een 1ste prijs in de wacht te slepen, tijdens het bondsconcours van de bond van Zangkoren in Friesland, wat georganiseerd werd in de Oerdracht in Joure.
In totaal deden 25 koren mee, in drie verschillende categorieën. De diverse optredens werden beoordeeld door een vak- en publieksjury. Er werden cijfers gegeven voor onder andere, zuiverheid, ritme, uitspraak, klankgehalte, nuancering, samenzang en opvatting van tekst en muziek. Maar ook op spontaniteit en keuze van de muziek. Om half één mochten de dames van Noaten op ‘e Sang het spits af bijten. Er werden in totaal drie liederen ten gehore gebracht. Het eerste vrije nummer werd gebruikt om in te zingen, en te wennen aan het podium en de accommodatie. Maar daarna moest het dan toch echt gaan gebeuren. Onder leiding van dirigente Sietske Smid, en onder begeleiding van het geweldige combo werden twee liederen gezongen, die beide speciale geschreven en gecomponeerd werden voor het koor. Het eerste lied “It Liet yn my” een rustig, maar prachtig mooi gedragen lied gecomponeerd door Adri de Boer, tekst Giny Bastiaans en arrangement van Sietske Smid. Het tweede lied daarin tegen vrolijker en kleurrijker “Kleur bekenne?” gecomponeerd door S. Hoogterp en de tekst geschreven door Jantine Wiersma. Het werd een prachtig, kleurrijk optreden, wat met enthousiasme werd ontvangen. En dan zit je optreden erop en moet je wachten. Het ene naar andere koor passeerde de revue met verschillende genres. Maar het wachten werd beloond, en hoe! Met een 1ste prijs in de C Klasse. Wij zijn echt super blij met deze prachtige prijs!!


De Wiken Drachten ,Wolvega,Beetsterzwaag

Het zijn drukke, maar prachtige weken voor vrouwenkoor Noaten op 'e Sang. Op woensdag 10 februari mochten wij optreden in zorgcentrum de Wiken in Drachten. Wat een gezellige enthousiaste avond werd het. Naast het zingen van ons eigen repertoire, zongen we met elkaar liedjes uit de rode map. In deze map is een selectie terug te vinden, van heerlijke meezingers van weleer. Tijdens het optreden word deze map uitgedeeld, zodat we hier met elkaar uit kunnen zingen. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen. De voetjes kwamen zelfs nog even van de vloer.
Afgelopen zaterdag zijn we met de bus van Dalstra afgereisd naar Sinkengaoord in Wolvega. Daar mochten we optreden voor de jarige oma van Hanna Kellner, onze pianiste. Een verslag van dit optreden volgt zo spoedig mogelijk.
Woensdag reizen we met ons vrouwenkoor af naar revalidatiecentrum Lyndensteyn in Beesterzwaag. Daar hopen we de bewoners, en ons koorlid Henriette Weening te verblijden met en optreden van ons prachtige, en enthousiaste koor.


Korenfestival Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Tijdens het Korenfestival in Surhuisterveen op zaterdag 19 september jl. traden 650 zangers en zangeressen, in achttien koren op zes podia op.

De deelnemende koren van dit muzikale spektakel waren erg divers. Mannenkoren, vrouwenkoren, en gemengde koren zetten hun beste beentje voor. Ze zongen Friese, Nederlandse, Engelse en zelfs Afrikaanse liedjes.
Wandelend door Surhuisterveen hoorden de bezoekers de verschillende klanken: hedendaagse pop en rocknummers, gospel, traditionele folk, de oude Shanty liederen en natuurlijk de Golden Oldies. Het werd een muzikaal middag.

Het korenfestival wordt gedragen door ondernemers uit Surhuisterveen. Diverse horecagelegenheden hebben een podium ‘geadopteerd’ waarop de koren op die dag optreden.

Vrouwenkoor Noaten op é Sang startte de middag om 13:00 bij B&G Food and Lifestyle. Er stonden een zestal nummers op ons programma. Er werd gestart met het Lied “Crazy little thing called love” gevolgd door de “Pianoman”.Daarna mocht onze Roza het prachtige lied vertolken van Claudia de Breij “Mag ik dan bij jou”. Ze deed dit weer prachtig! Daarna werden de grijze haren besproken in het Lied “Griis”. Het werd een vrolijke boel. Helaas zijn 20 minuten zomaar voorbij, en sloten wij ons blokje af met “Painted Black.

Om drie uur was het een gezellige drukte in het centrum van Surhuisterveen, en mochten wij optreden bij “Brasserie Kolkzicht”.  Daar werden onder meer de volgende liederen gezongen “Rhythm of live”, “Loch Lomond”, “Vandaag” en het lied “Walking in the air” het thema lied van de film “The Snowman” een Britse kinderfilm uit 1982

We werden deze middag begeleid door ons combo bestaande uit Hanna ( piano), Harm ( accordeon), Elske en Wieke ( gitaar) en Jan Karst ( bas- gitaar) en Roza en Willi ( percussie).  Het geheel stond onder leiding van ons altijd enthousiaste dirigente Sietske Smid.

We kunnen terug kijken op een prachtige muzikale middag!


Stipelrûnte 2015

Op zaterdag 30 mei zijn we met elkaar afgereisd naar de gemeente Menameradiel,
waar we als koor deelnamen aan de Stipelrûnte. De Stipelrûnte is een laagdrempelig korenfestival, zonder jurering. Deelnemende koren verzorgen een afwisselend programma van ongeveer twee keer 15 minuten. Uitvoering vindt plaats op verschillende locaties. Alle soorten koren doen mee, van klassiek, pop, smartlappen, tot Shanty. Onze eerste optreden stond gepland in de Kruiskerk in Beritsum. Helaas was er op deze vroege ochtend nog weinig publiek, maar de sfeer was prima en het zong er geweldig. Het tweede optreden was vroeg in de middag in Tuinbouwbedrijf Vink Sion BV in Bitgum. Het bedrijf is actief in het telen van groenten, wortel- en knolgewassen. Hier was ook de gelegenheid om met elkaar te lunchen. Het was zoals altijd weer een gezellige boel. Na eerst even in de kassen te hebben rondgekeken, startte hier om 13:20 ons tweede optreden. Er werd begonnen met het lied Any dream will do” een lied uit de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Daarna volgde “Vandaag” van Jelle B, “Mother how are you today” van Maywood, “When I’m 64” van John Lennon en Paul McCartney, en we sloten af met het lied “Que Sera” van Doris Day. Het werd een enthousiast optreden waarbij het publiek uitbundig meezong.Ons bijna complete combo was vandaag aanwezig, Hanna( piano), Harm en Jannie (accordeon), Elske en Wieke ( gitaar), Atsje ( fluit), Jan Karst elektrische/ bas gitaar )en Roza en Willie (percussie). Alleen Wander ontbrak vandaag, hij had andere verplichtingen. Het koor en combo stond ook vandaag weer onder de inspireerden leiding, van onze altijd vrolijke en enthousiaste dirigente Sietske Smid. Ons middag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden met Popkoor Akkoord uit Surhuizum. We zongen met elkaar twee liederen. We begonnen met “Streets of London” van Ralph Mc Telle, en eindigden met “Halleluja “ van Leonard Cohen.Het was weer heerlijk om met elkaar te mogen optreden, en mensen blij te maken. Het maakte de dag ,een dag met een gouden randje! Wij bedanken de medewerkers van de “Stipelrunte” voor de geweldige organisatie.

Optreden Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

Woensdag 20 mei jl.- onze reguliere repetitieavond- optreden bij Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn. Een succesvol optreden. De zaal was vol en de mensen genoten zichtbaar. Bewoners en personeel/vrijwilligers zongen uit volle borst mee. De liedjes in de meegebrachte rode boeken van Noaten op 'e Sang ( waarin veel bekende Nederlandse en Friese nummers staan) konden de gasten meezingen en dat deden ze van harte! Zo beleefden we met elkaar een paar mooie uurtjes!Workshop "Meer applaus voor je koor'

Zaterdag 28 maart Surhuisterveen
Vrouwenkoor Noaten op de Sang” heeft vanmiddag deelgenomen aan de workshop “Meer applaus voor je koor”. Onder leiding van Jannie Geertsma ( zangdocent, stemcoach, koordirigent en -coach) en Janny Kok ( koordirigent, muziekconsulente en liedjesschrijver) hebben wij in een ongedwongen sfeer mogen ervaren, hoe wij ons koor anders kunnen laten klinken. Er werd gewerkt aan koorklank, expressie en presentatie. Het werd een leerzame middag.


Twee geslaagde kerstconcerten in december

Op  zondag 14 december waren wij uitgenodigd door Stichting Maskelyn om een zondagmiddag concert te geven in de Mariakerk te Buitenpost. Het werd een sfeervolle middag, een fijne opmaat naar de ophanden zijn de kerst.

Het traditionele kerstconcert van vrouwenkoor “Noaten op ‘e Sang” op zaterdag 20 december was dit jaar anders dan normaal. Want dit jaar deed er een kinderkoor mee. Maar liefst 20 kinderen telde het gelegenheidskoor, samengesteld uit kleinkinderen van de leden.
Met de klanken van “ I like december” werd van start gegaan met een zeer geslaagd kerstconcert in een bomvolle ‘ Regenboog” aan de dellen in Surhuisterveen. Er klonken deze avond veel kerstliederen die het publiek gedeeltelijk mee kon zingen.
Het combo bestond deze avond uit, Hanna ( piano), Jan Karst ( elektrische/ bas gitaar), Wander ( contrabas) ( Wieke en Elske( gitaar), Atsje ( fluit), Jannie en Harm ( accordeon) , Roza en Willy (percussie). Dit alles stond onder de bezielende leiding van dirigente Sietske Smid.
Het was een prachtige middag met een groot volwassenkoor en een vertederend kinderkoo
r.


Eindstand benefietconcert van vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang.

Op 4 oktober 2014 organsieerde vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang samen met fairtrade organisatie Lanka lamai een benefietconcert. Die avond werd het mooie bedrag van meer dan € 3200,- bij elkaar gebracht. In de loop van de afgelopen periode zijn er nog giften binnengekomen, en mogen wij u bekendmaken dat het benefietconcert meer dan 4000,- euro heeft opgebracht. Dit geld komt geheel ten goede aan de renovatie van het Gonzalvez College in Pamunugama op Sri Lanka. Afgelopen week kregen wij bericht van uit Sri Lanka dat ze van start zijn gegaan met de renovatie. Tinie van de Brink eigenaar van de fairtrade organisatie Lanka lamai tevens lid en voorzitter van vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang, is op dit moment op productbezoek in Sri Lanka. Zij hoopt de school een dezer de dagen te bezoeken en ons op de hoogte te brengen van de verdere vorderingen.

Noaten op ‘e Sang wil alle deelnemers, sponsoren en bezoekers bedanken die dit mooie bedrag mogelijk hebben gemaakt.

Benefietconcert zaterdag 4 oktober!

Het Benefietconcert van vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang was een groot succes! Vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang, popkoor On Cue en de Feetwarmers hebben de sterren van de hemel gezongen en gespeeld! Het was zo mooi om te zien, hoe ieder op zijn heel eigen wijze het publiek wist te raken, te boeien en te ontroeren. Het concert werd georganiseerd in samenwerking met Lanka Lamai Fair Trade, een bedrijf dat mensen uit Sri Lanka helpt een beter leven te krijgen.

Achter de schermen was er al maanden gewerkt aan de voorbereidingen voor het concert. Het was voor het eerst dat het dameskoor, dat zo’n 55 zangeressen telt, een benefietconcert organiseerde. Het idee kwam van de dirigente van het koor, Sietske Smid. ‘Zij riep al enkele jaren dat we eens een benefietconcert moesten gaan organiseren. Dit jaar werd dit dan ook eindelijk opgepakt,

Het goede doel voor het concert was snel gevonden. Het project dat werd gekozen was het Gonzalvez College in Pamunugama. Dit is een scholengemeenschap waar 1170 kinderen naar school gaan. Het is een gemengde school met 51 leerkrachten, waar het onderwijs gratis wordt aangeboden. Het is een arme school, waar nagenoeg geen meubels zijn, en waar veel achterstallig onderhoud is. Het dak, dakgoten, de deuren, kozijnen, muren en het schoolplein zijn nodig aan een opknapbeurt toe.  Met het benefietconcert, waar ook het Popkoor On Cue van muziekschool de Meldij uit Drachten onder leiding van Meindert Bosklopper en de Feetwarmers uit het Bildt hun medewerking verleenden hoopte het koor een flink bedrag op te kunnen halen voor de renovatie van het schoolgebouwtje in Pamunugama.

Het werd niet alleen maar een optreden van de koren, maar een complete gezellige avond. Bij de entreeprijs zat een kopje koffie of thee inbegrepen. Er was gelegenheid producten uit Sri Lanka en, door Noaten op ‘’e Sang, zelfgemaakte spullen te kopen. Dit bleek een groot succes te zijn, er werd gretig afgenomen.

Het benefietconcert heeft een netto bedrag opgebracht van 3300,- euro. Dit bedrag komt in zijn geheel ten goede aan de renovatie van het Gonzalvez College in Pamunugama in Sri Lanka.

Alle gevers willen wij hierbij hartelijk bedanken


Eerste editie Korenfestival

Op zaterdag 20 september ’14 traden wij op tijdens de eerste editie van het Korenfestival in Surhuisterveen. Dit muzikale festijn werd gevierd op vijf locaties in het dorp. Maar liefst dertien koren traden op bij Kolkzicht, Het Aansteekhuis, It Stee, B&G en de Koffiebus (bij de Rabobank). Er werd door de meeste koren 2x 20min opgetreden. Het  muzikale festijn kreeg een extra ‘boost’ doordat enkele zeer enthousiaste leden van de toneelvereniging “De Trochsetters”, geheel op hun eigen manier  de ruimte opvulden terwijl de koorleden van podia wisselden. Noaten op é Sang ging rond de klok van half 2 van start bij Kolkzicht en eindigden om vier uur bij Bijzonder&Genieten aan het Torenplein. Ons combo was vandaag niet helemaal compleet, maar Wieke ( gitaar), Jan Karst ( elektrische/basgitaar), Harm ( accordeon), Hanna ( piano), Roza en Willie ( percussie) wisten onder de bezielende leiding van onze dirigente Sietske Smid er een geweldig optreden van te maken. Vandaag hadden we ook een gast fluitiste, Teatske ( de zus van Jantine), onze vaste fluitiste Atsje was verhinderd. Om 5 uur werd de middag afgesloten met een samenzang van al de 13 koren, we zongen met elkaar het lied “De hoogste tijd van Andre Hazes. We kunnen met elkaar terug kijken op een prachtig middag met schitterend mooi weer, fijne muziek en samenzang.


DE FEANSTERJÛN

Zaterdag 12 april organiseerde vrouwenkoor “Noaten op ‘e Sang” uit Surhuisterveen haar Feansterjûn in Brasserie Kolkzicht. Een avond vol met gezellige muziek uit een zeer afwisselend repertoire. Het optreden van het vrouwenkoor werd afgewisseld met het optreden van Marcel Smit & De Hiele Hannel. Marcel Smit is naast zijn solo optredens ook op pad met “De Hiele Hannel”. Samen met Wander van Duin en Wilt Dijk. Wander en Wilt zijn ervaren rotten in de Friese muziek-scene. Ze speelden al eerder samen in Cotton Green en hebben ook afzonderlijk van elkaar bijna alle Friese podia wel bespeeld. Zo is Wilt Dijk bassist bij Irish Stew en speelt Wander van Duin onder andere bij Dixie Doodle en Gurbe en Freonen.

Het hoogtepunt van de avond was de samenzang met “Marcel Smit en “De Hiele Hannel”. Met elkaar werd de tweede singel van de Fryske singer/songwriter Marcel Smit gezongen “de kop der foar”  Wilt u nog even nagenieten van deze avond?


kijk dan op onderstaande You Tube link https://www.youtube.com/watch?v=fv4pDqxce3E

Vrouwenkoor Noaten op é Sang werd vanavond begeleid door het gehele combo bestaande uit: Wieke, Elske ( gitaar), Jan Karst ( elektrische basgitaar) Janny en Harm ( accordeon), Wander ( contrabas) Atsje ( Fluit) en Hanna ( piano) dit allemaal onder de inspireerde leiding van onze dirigente Sietske Smid.

Op You Tube zijn diverse filmpjes terugvinden van deze avond.

“Tjoch”

Op zondag 30 maart jl. mochten wij van vrouwenkoor Noaten op é Sang, samen met het duo “Dets Laif” het theaterseizoen afsluiten van de Skâns in Gorredijk.  

Helaas lieten de bezoekers zich op deze eerste mooie lente zondag van het jaar, zich niet verleiden om naar de Skâns te komen. Van drie tot vijf uur brachten wij samen met ons volledige combo, diverse liederen ten gehore, afgewisseld met optredens van het duo “Dets laif”. Dets Laif bestaat uit Era Copier en Henk Roodbergen. Hun muziek is als ‘Een muzikale reis met humor en ontroering’. Dets Laif heeft zowel eigen als bestaande liedjes en gedichten in het Fries en Nederlands.

Ons combo bestond deze middag uit, Hanna ( piano), Jan Karst ( elektrische/ bas gitaar), Wieke en Elske ( gitaar), Atsje ( fluit),  Jannie ,Harm en Aukje( accordeon) , Wander ( contrabas) en Roza en Willy (percussie). Het koor en combo, stond deze middag onder leiding van
onze dirigente Sietske Smid.

Ondanks de weinige bezoekers, werd het een gezellige middag.Voorjaarsconcert brassband t HEIDEBLOMKE

Op zaterdag 22 maart jl. traden we op tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert van Brassband ’t Heideblomke uit Harkema. Het werd een afwisselde avond met veel zang en muziek. Gedurende twee keer twintig minuten, mochten wij diverse nummers ten gehore brengen uit ons eigen gevarieerde repertoire.

Naast ons eigen liederen, zongen wij ook twee nummers samen met de 15 jarige zangeres Jantine van der West,  het betrof hier het lied Ave- Maria en Proud Mary. Proud Mary werd in 1971 een hit, in een uitvoering van Ike & Tina Turner. Tijdens “Proud Mary “werden we begeleid door brassband ’t Heideblomke”. Tijdens het Ave- Maria werd Jantine op de piano begeleid door onze eigen pianiste Hanna Kellner. Wat een talent! We zijn maar wat trots op onze Hanna!

Ons combo bestond deze avond uit, Hanna ( piano), Jan Karst ( elektrische/ bas gitaar), Wieke ( gitaar), Atsje ( fluit),  Jannie en Harm ( accordeon) , Roza en Willy (percussie). Dit alles stond onder de bezielende leiding van onze dirigente Sietske Smid.


Sjongersdei “Winsum”

Op zaterdag 22 februari vertrokken wij met elkaar in een bus van “Dalstra reizen” naar de Sjongersdei in Winsum. Zo met elkaar reizen in een bus voelde aan als een schoolreisje, en de stemming was dan ook opperbest en uitgelaten. Met de klanken van onze jubileum cd “10 jier wille en fertier” vertrokken we richting Winsum.

De Sjongersdei werd voor de 6de keer georganiseerd door Shanty- en Willekoar ‘de Blierbekjes’ . Aan deze muzikale happening werd medewerking verleend door de zangkoren West Aleta Singers van Terschelling,  Noaten op ‘e Sang uit Surhuisterveen, de Top en Twelsjongers uit Uitwellingerga en de organiserende Blierbekjes. Het werd een erg gezellige middag met een afwisselend repertoire. Ons vaste combo werd vandaag uitgebreid met een bassist, accordeonist, fluitist en gitarist. Als afsluiting werd er door de vier medewerkende koren samen nog een aantal shanty’s gezongen. Het publiek was enthousiast en zong uit volle borst mee.

Na een heerlijk captains diner van bruine bonen en kapucijners, vertrokken we rond de klok van zeven uur weer richting Surhuisterveen waar onze chauffeur Sytze Dalstra ons rond acht uur weer veilig afleverde.


Kerstconcert 2013  in de Regenboogkerk Surhuisterveen.

Voor het eerst was het kerstconcert in een grotere kerk.
Dat dit een goede keuze was, werd al snel duidelijk, de kerk zat bomvol.
Het concert bestond uit liederen van de cd , maar ook enkele nieuwe nummers.
Het vaste combo was uitgebreid met een fluitiste en pianiste, zodat de begeleiding optimaal was.
Het lied The little drummerboy werd schitterend begeleid door onze eigen drummerboy!
Het werd een zeer sfeervol en heel gezellig kerstconcert, met samenzang en instrumental intermezzo.
Aan het eind werd Giny Bastiaans nog even naar voren geroepen.
Het door haar geschreven lied Mear noch as de beam, werd de titelsong van onze kerstcd.
Na afloop van het succesvolle concert gingen we met zijn allen naar Kolkzicht om van onze heerlijke, jaarlijkse kerstmaaltijd te genieten.


Concert 4 december 2013
Huize Anna Schotanus Heerenveen.

Woensdag 4 december trad Vrouwenkoor Noaten op e sang op voor  de bewoners van Rusthuis Anna Schotanus in Heerenveen.
Het was een gevariëerd concert.
Er stonden algemene liederen op het programma, maar ook sinterklaasliedjes en al wat kerstliederen.
Enkele Zwarte Pieten brachten nog meer leven in de brouwerij.
Ook stond er af en toe een gelegeneheidsdirigent op.
Publiek en zangeressen hadden het prima naar de zin.
Vooral de meezingliederen uit het “ Rode boek” vielen in de smaak.
Onder leinding van enthousiaste Sietske Smid werd het weer een sfeervolle en gezellige avond.


Kerst Cd presentatie 9 november 2013

In januari van het jaar 2013 werd de Kerst Cd al opgenomen in het Baron theater in Opende.
Een avond en een hele dag werd er hard gewerkt door de koorleden, de muzikanten en uiteraard de dirigent Sietske Smid.  Daarnaast was het hard werken voor Milan van studio Sing Sing in Metslawier. Ook voordat de Cd definitief geperst werd, werd er eerst door vooral de dirigent zeer kritisch geluisterd en correcties doorgegeven aan Milan.
Een Cd commissie (bestaande uit Alie, Martha, Sjoukje,Tiny, Tonny, Titia )  werd in het leven geroepen om een fantastische presentieavond te organiseren. En fantastisch werd het:
op 9 november j.l. werd in het Baron Theater de Kerst Cd met de naam “Mear noch as de beam” ten doop gehouden. Een ieder was tevreden over de kwaliteit van de liederen en verrast door de Cd hoes. Deze was nl. gemaakt in Sri Lanka van olifantenpoeppapier…. Een fair trade product!
Een speciaal optreden was er van Jannie Brandsma,  een zangeres met een prachtige stem!
Na de pauze werd er hartelijk gelachen om de Trevira’s, twee Grunningers dames.  Al met al een gevarieerde avond voor zowel het koor als het publiek. De verkoop van de Cd liep meteen op rolletjes en ook in de maand december zijn er vele Cd’s verkocht.
Op maandag 30 december a.s. is Noaten op ‘e Sang te beluisteren in Muzyk yn Bedriuw op Omrop Fryslân!

Optreden Zonnehuis Oostergast Zuidhorn 5 juni 2013

In een prachtig nieuwe locatie van het Zonnehuis Oostergast trad het koor Noaten op’e Sang
voor de bewoners en gasten op. Als je deze locatie vergelijkt met het vorige Zonnehuis dan zijn de bewoners en het personeel  er flink op vooruitgegaan!  In een  grote ruimte met een goede akoestiek  
kon het koor haar liederen goed ten gehore brengen. Ook de muzikanten genoten van het spelen in deze ruimte. Maar uiteindelijk gaat het om het publiek en zij genoten van de zang en muziek.
De liedjes in de meegebrachte rode boeken van Noaten op’e Sang (waarin veel bekende Nederlandse nummers staan) konden de gasten meezingen en dat deden ze van harte!  Zo beleefden de gasten en het koor een paar mooie uurtjes !


Slútjûn “Vrouwen van Nu”  Heerenveen   22 april 2013

“Vrouwen van Nu” út it Fean hie it koar Noaten op’e Sang útnoadige om harren jierlikse slútjûn feestlik te fersoargjen. It koar hat dat al faker dien by oare ferienings en eins binne dat altyd fleurige jûnen.  Dizze jûn dy’t holden waard yn it zorgcentrum Mariënbosch waard ek wer in fleurig gehiel!
Ien fan de foarsitters komt út de Wâlden, dat we hawwe “de Wâldsang” twa kear song mei syn allen!
It koar hie in farieard programma : fan “When I’m sixtyfour” fan de Beatles nei “De vlinders achterna” fan Dana Winner. Fansels wiene de trije Spaanske dûnseressen der ek om by it liet “Viva Espagna” te dûnsjen. Litte we ek net de ‘wandelaars’ ferjitte dy’t de stap der goed yn hiene by it liet oer “de Wandelclub”. Kofje en tee waard goed foar soarge en de jûn ferrûn fleurich en gesellic

Drie geslaagde kerstconcerten in december 2012!

Voor de koorleden, muzikanten en dirigent van het vrouwenkoor Noaten op’e Sang was de maand december een drukke maand. Er werden maar liefst drie kerstconcerten gegeven!
Zondagmiddag 16 december werd door het koor een kerstconcert verzorgd , georganiseerd door Maskelyn, in de Mariakerk te Buitenpost. De kerk was mooi gevuld met publiek, we werden op het orgel begeleid door Joop Lameris en de koorleden genoten van het fijne zingen in deze kerk waar de akoestiek zo geweldig is. Naast de vaste muzikanten waren ook een fluitiste en violiste aanwezig en met elkaar werd er genoten van de kerstsfeer.
Daarna gingen de koorleden, muzikanten en dirigente  naar it Stee in Surhuisterveen waar een goed verzorgde broodmaaltijd klaar stond. De jaarlijkse kerstpresentjes werden uitgedeeld en er kon teruggekeken worden op een geslaagde middag en avond.

Op
woensdagavond 19 december was het koor te gast bij de Bond van Plattelandsvrouwen afd. Drachten in de Lawei te Drachten. Hier verzorgde Noaten op’e Sang de  jaarlijkse kerstavond met een afwisselend programma aan kerstliederen. Voor koffie en thee werd gezorgd en een prachtig kerstverhaal werd verteld door een van de Drachtster leden. Zowel de ‘plattelandsvrouwen’ als de koorleden, muzikanten en dirigent hebben genoten van deze sfeervolle en genoeglijke avond.

Donderdagavond 20 december was het koor aanwezig op de generale repetitie voor het
Benefietconcert op 22 december. Een druk weekje, maar de afsluiting op de zaterdagavond
in de Flambou in Surhuisterveen was bijzonder. Blaast de Bazuin, Gezina van der Zwaag en Noaten op’e Sang gaven met elkaar een kerstconcert voor het goede doel: stichting Hartedroom, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar de hartspierziekte cardiomyopathie. Er werd volop gemusiceerd en gezongen. Samen met Gezina zong het koor “Standing by” dat erg in de smaak viel bij het publiek. Met een kerstmedley werd deze benefietavond afgesloten en later in de week werd gemeld dat er zo’n 2500 euro aan de stichting overgemaakt was. Een goed initiatief van de Lions Achtkarspelen!

Bijzonder concert in het Groninger Opende !

In het nieuwe Baron theater in Opende vond op zondagmiddag  18 nov. j.l.  een bijzonder concert plaats.  Het vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang  verzorgde daar een optreden  samen met Gerbrich van Dekken, die begeleid werd door Wander van Duin  en Josse Postma.  Het koor hoefde dit keer maar net over de grens Friesland / Groningen.  Wekelijks repeteert zij in Surhuisterveen, vlakbij Opende.  Opende ligt net over de grens in de provincie Groningen, maar  het onderscheid tussen de Friezen en de Grunningers was niet groot deze middag.  Bijna iedereen kon het Fries in de Friese liedjes wel volgen en Gerbrich, die alleen Friese liedjes zong kon  steeds met een groot applaus haar liedjes afsluiten.  Een zangeres met een fantastische stem,  die nu ook zeker bekendheid krijgt in Groningen. Wander van Duin en Josse Postma zorgden voor een professionele begeleiding van de in Friesland zeer bekende zangeres.  Het koor Noaten op ‘e Sang bracht weer een gevarieerd programma onder leiding van Sietske Smid en natuurlijk niet te vergeten het zich steeds uitbreidende combo!                                          
In januari 2013 zal het koor haar eerste Kerst CD opnemen in dit mooie Baron theater.
In oktober/november 2013 zal die Kerst CD gepresenteerd worden tijdens een feestelijke avond!

Tsjoch 35 op 6 oktober 2012!

Foar de 35ste kear in Tsjochfestival en foar de earste kear yn Wommels.
Foar de measte koarleden wie dat even slikke, want ja Drachten wie fansels altyd moai tichtby.
Hawar, wy hiene ús as koar opjûn en dan moat men der ek foar stean. Moai wie it dat der dochs in hiele groep froulju stie te sjongen om healwei twaën middeis en fansels de muzikanten en ús ‘onvolprezen’ diriginte net te ferjitten. We songen as klysters en dêrnei koene we noch genietsje fan oare musykgroepen. Middeis wie der net folle publyk, mar jûns waard it gesellich drok. De measte Noaten op’e Sangers wiene doe alwer nei hûs, mar de froulju dy’t der noch wiene ha genoaten fan hiel ferskillende musykgroepen : fan folk, swing, blues, jazz, harksankjes,  nei musykmeitsje op ynstruminten makke fan ôffal en Joris Linssen!
Wa wit dogge we oer twa jier wer mei en dan graach op jûntiid, want it bliuwt in moai festival!


Easterbarren 2012

Ons koor “Noaten Op ‘e Sang” was uitgenodigd op de laatste zaterdag in augustus om op te treden tijdens het jaarlijkse straatfestival Easterbarren in Eastermar, ook wel genoemd de “Parel van het Noorden”. Het was alweer de twaalfde keer dat dit festival plaats vond. Elk jaar weer staat Eastermar op de kop met dit straatfestival.. Het weer werkte niet erg mee.
We gingen er met groot plezier aan meedoen. De fjouwer troubadours, Gurbe Douwstra, Pieter Wilkens, Jaap Louwes en Doede Veeman  openden het festival om 15.00 uur. Er waren al veel mensen aanwezig bij dit op treden en het werd steeds drukker toen wij gingen optreden. We hebben op verschillende plekken gezongen zoals in E.M. Beimastraat waar we werden verrast door een hoosbui! We stonden buiten dus nat werden we wel. Totaal waren er 13 podia.
Wanneer we niet hoefden op te treden gingen we een terrasje pakken of naar de andere artiesten kijken zoals Adrie de Boer en Gerbrich van Dekken. Een aantal koorleden hebben nog met Adrie opgetreden en zongen het bekende lied “Fugel”.
We werden goed voorzien van eten en drinken door de feestcommissie. Voor het eerst in het twaalf jarige bestaan van het Easterbarren  werd een gedeelte van het programma afgelast door het slechte weer. Wij hebben ons programma wel afgemaakt.   Rond 20.00 uur gingen de meeste mensen naar huis. Het was weer een gezellig gebeuren en we willen ook graag volgend jaar weer meedoen.
Griet Atsma

Tweede prijs op shantyfestival Drogeham!

Wat een fantastische middag op de 19de mei : heerlijk weer, zo’n twaalf shantykoren , goede organisatie, gezellige sfeer! Maar wat het voor het vrouwenkoor Noaten op’e Sang zo fantastisch maakte was de tweede prijs. Alhoewel geen echt shantykoar deed Noaten op’e Sang voor de derde keer mee. De tweede keer (twee jaar terug) won het koor de eerste prijs. Het deelnemersveld was dit jaar van een nog hoger peil, dus de vraag werd steeds gesteld: maken we kans op een prijs……………..   Dirigente Sietske Smid had samen met de muziekcommissie een gevarieerd programma samengesteld en dat viel bij de juryleden goed in de smaak. Fleurige, wat ernstiger èn vermakelijke liederen wisselden elkaar af. De muzikanten en het koor waren tijdens de jurybeoordeling ook sterk gefocust op een goed resultaat. Al met al mondde dit uit in een tweede prijs waar alle koorleden, muzikanten en dirigente erg trots en blij mee zijn!


Optreden Holwert  21 april 2012

De Stichting Welzijn Ouderen Dongeradeel  organisearre in gesellige middei yn it Ferieningsgebou ’t Sintrum yn Holwert. De muzikanten, de diriginte en  de koarleden wurden dy middei goed fersoarge: kofje, tee en lekkere oranjekoeke !  De seal siet moai fol en de minsken hearden oandachtich nei de lieten fan it fleurige koar.  It koar soarge foar in farieard programma en út it reade boek dat it koar dan meinimt foar it publyk waarden bekinde ferskes meisong. In hiele reis nei Holwert, mar wol in moaie! Sa komt men nochris op oare plakken yn Fryslân. Nei it programma fan Noaten op’e Sang koene de minsken noch lústerje nei Bauke en Greetje: in moaie middei foar de âlderein, mar de koarleden en muzikanten ha ek genoaten!


“Feanster” jûn !

Foar it earst  nei in pear jier wer in eigen konsert jûn!
It begûn in pear jier ferlyn mei in echte Feanster jûn: in konsert mei Feanster muzikanten.
Op 31 maart waard de tried wer oppakt: Noaten op’e Sang út Surhústerfean hie har eigen konsert, mar dit kear net mei Feanster muzikanten mar muzikanten út Harns. Fan in echte Feanster jûn kinst dus net prate, mar wol fan in muzikale, gesellige jûn.  It optreden fan it frouljuskoar mei foaral lieten út har tolve en healjierrich bestean foel goed yn de smaak by it publyk. De muzikanten út Harns Bouke van der Woude en Campbell Forbes makken de jûn noch muzikaler en sfearfoller. Harren teksten en muzyk sprutsen geweldich oan: humor, gefoel, leafde……alles kaam oan bod.
Folgjend jier mar wer sa’n moaie jûn yn Kolkzicht yn Surhústerfean.


Benefietconcert in de Pypke tsjerke.

Dinsdagavond 20 december 2011verzorgde Noaten op’e Sang samen met de Brassband
Excelsior uit Surhuizum een benefietconcert voor de stichting Roemenië. De kerk was aardig gevuld en zowel het koor als de brassband zorgde voor een sfeervol kerstconcert. Liederen als “Rejoice, Rejoice” werden door het koor voor de laatste keer dit jaar gezongen. Noaten op’e Sang heeft deze kersttijd goed benut: vier keer een optreden met haar kerstrepertoire!  
Dit laatste concert betrof een goed doel : de stichting  Roemenië wilde graag geld inzamelen voor een paar gezinnen in Roemenië die onder schrijnende omstandigheden de winter moeten doorbrengen. De voorzitter beloofde dat er ‘geen dubbeltje aan de spreekwoordelijke strijkstok’ zou blijven hangen! Prachtig was dan ook het bedrag van dik € 1100 dat aan het einde van het concert werd medegedeeld.
Het concert werd feestelijk afgesloten met het gezamenlijk zingen van “Feliz Navidad”!Krystkonsert Surhústerfean

De Doarpstsjerke yn Surhústerfean wie ôfladen fol op 17 desimber 2011 om healwei fiven: it frouljuskoar Noaten op’e Sang hold dêr har jierlikse krystkonsert. De muzikanten yn read en swart klaaid, krekt sa as alle koarleden, kamen as earsten yn it tsjerkje, dêrnei sa’n 50 frouwen en net te ferjitten de diriginte Sietske Smid. Wat in oare sitewaasje as foarich’t jier kryst: it lêste optreden mei de fêste diriginte Sietske……..  It jier 2011 begûn mei ûngemaklike sitewaasjes, mar einige mei it krystkonsert ûnder lieding fan ….gelokkich wer : de fêste dirginte Sietske Smid! De muzikanten spilen op har bêst, Ellis Veenhuizen en Cristien Houtsma diene dat op harren althoornt en altsaksefoan, de koarleden songen fleurich en as it moast ‘ingetogen’; al dizze ingrediënten waarden fakkundich byelkoar holden troch Sietske. Noch jierrenlang hopet it koar sa mei elkoar it jierlikse krystkonsert te hâlden!

Kerstoptreden bij de C1000.

Bij de C1000 een kerstoptreden verzorgen? Hoe zou dat gaan, zo midden tussen het winkelend publiek op een vrijdagavond? Nog niet eerder had Noaten op’e Sang een optreden verzorgd in een supermarkt…….  Spannend , maar weer een nieuwe uitdaging! Het koor stond achterin de winkel ruim opgesteld op vrijdagavond 19 dec.2011 tussen allerlei lekkernijen in. Het winkelend publiek scharrelde mooi om het koor heen en genoot ondertussen van de kerstliederen, maar ook naar, laten we zeggen gewone liederen, die het koor door de hele C1000 liet schallen. De akoestiek was uitstekend en in de pauzes scharrelden de vrouwen van het koor zelf langs alle proeverijen die er die avond in de winkel waren: een wijntje, een stukje kaas……..  Al met al een prettige avond!

Krystfeest by de Plattelânsfroulju yn Rottefalle.

It Tiksel yn Rottefalle  wie op 14 desimber 2011 moai yn de krystfear brocht troch de froulju fan de Plattelânsfroulju: de kearskes baarnden en op de tafels stiene de kopkes al klear foar de kofje en tee. Noaten op’e Sang wurde fan herte wolkom hiten troch de foarsitster, want dit koar soe de krystjûn fersoargje. Moaie krystlieten wurden der song:”The Lord is born” en “Christmas”: de tradisjoaniele Ingelske krystlieten bliuwe altyd prachtich om te sjongen.
Mar ek Fryske lieten (“Marije Maria”en “Mear noch as de beam”) stiene op it programma.
Twa moaie gedichten wurden foardroegen, der waard meielkoar Stille Nacht song en nei ôfrin krigen alle froulju in lytse attinsje mei in krystgroet fan de Plattelânsfrouju út Rottefalle!


Al 12,5 jier lang Noaten op é sang.

Op 19 novimber 2011 ha wy as koar Noaten op’e sang stilstien by ús  12,5 jierrich jubileum. Wy ha dit fiert yn’e  foarm fan in sportief en recreatief barren. Wy moasten ús fersammelje by De Stripe  yn Wynjewoude. Wat ús dêr  te wachtsjen stie wie in noch  ferrassing. Wol hiene wy de tip krigen om waarme klean en goeie skuon of  learzens mei te nimmen

It wie prachtig moai hjerst waar, de sinne skynde en de beammen lieten  de blêden die’t se noch oan de tûken droegen,  yn dit sinneljocht  yn alle kleuren skitterje. Paddestuollen yn alle soarten kiperden hun kopkes troch de fallen blêden hinne.  In moai decor om by ús jubileum stil te stean.

Wy wurden yn De Stripe  ûnthelle mei in bakje kofje en wat lekkers der by en koenen wy fansels wat byprate en ús tinzen gean litte oer wat ús te wachtsjen stie. De froulike nijsgjirrichheid wie  yn grutte getale oanwêzich. Wy krigen  fan de lieding te hearren dat er trije opties wiene om ús sportieve talinten sjen te litten fan’e  middei.   Wa’t in kuiertocht meitsje woe  koe  kuierje  oer de Duerswâldmerheide, der wie gelegenheid om te kloatsjitten (sa hiet dat spultsje no ien kear) en wa’t leaver  binnen bliuwe  woe koe âld hollânske spultsjes dwaan.

Al gau setten de groepen  út ein en sa’n oardelheal oere letter kamen wy allegear  mei frisse reade wangen wer binnen fallen. Dêr koene  wy genietsje  fan in drankje en  út de ferhalen koest hearre dat elts it tige nei’t sin han hie.  Troch de bûtenloft hiene wy  honger krigen fansels en wy mochten  yn in  ûntspannen en geselliche  sfear  gebrûk meitsje fan in stamppotbuffet mei u.a.  hutspot, strûpmoes, capucijners mei spek en woarst esf. en iis nei.  It smakke tige by tige en mannich koarlid skepte dan ek faker as ien kear  op. Oan calorieën wurde  der hjoed net tocht.  De  foarsitster liet noch efkes  de 12,5 jier  yn fûgelflecht oan ús foarby gean en wy krigen as oantinken  in moaie pinne mei nei hûs , mei de kleuren en it logo fan Noaten op’e sang.  In tige slagge middei en wy wiene  der allegear oer iens dat wy dit faker dwaan moatte.  Wy ha in prachtig koar dêr’t in soad  musyk ien sit, mar wy bin ek in koar dat in  protte  mei elkoar dielt. Wy sjogge mei ús Sietske en ús combo de takomst fleurich  temjitte.

Tsjoch Konsert Holwerd 9 oktober

Op 9 oktober werden Noaten op ‘e Sang en Adri de Boer door de Stichting Friese Draaiorgelvrienden uitgenodigd om deel te nemen aan een Tsjoch Konsert in de Doopsgezinde Kerk te Holwerd. We waren erg blij met deze uitnodiging, temeer daar we in dit deel van Friesland niet zo vaak optreden , en het een duo-concert met Adri de Boer is. Er is een klik tussen Noaten op ‘e Sang en Adri de Boer en dat daar iets moois uit voort komt blijkt tijdens het optreden uit een aantal gezamenlijke nummers. Het klein intieme kerkje heeft een hele mooie akoestiek, wat ons optreden tot een feest maakte.   We kijken dan ook terug op een zeer geslaagd optreden en komen heel graag terug op deze mooie locatie.  


Terug naar de inhoud